tisdag 17 januari 2012

Väst inhandlad.



Köpt en väst till Bella nu. Barnen har ju klagat på att hon kan bli skadad när hon jagar gris. Jag har berättat från 1a början att det kommer hon troligen att bli förr eller senare då grisar är särskilda att jaga. Nu är den inhandlad och då har jag gjort vad jag kan.

10 kommentarer:

  1. Vettigt. Har funderat lite på en väst jag med. Vilken är mest prisvärd?
    Blev det några upptag i helgen för Bellas del?
    Stellan drev gris på lördags o söndags så det sprutade gris ur såten. Men jävligt svårt o komma till skott bara.

    SvaraRadera
  2. Såg på din sida att han var duktig:-).

    Har provat nästan alla västar på Bella men inte hittat någon som varit perfekt (se tidigare inlägg)Kan heller inte lägga 5500kr på en TuskProof som jag tror hade varit bra. Skall prova denna och se hur det funkar.... Nu så här års är suggorna så jäkla bråkiga så hundarna ej behöver vara så skarpa för att få stryk.

    Jakten i söndags blev lite konstig för Bella och mig då kalven blev påskjuten. Hon gapade på den när vi möttes på vägen innan skottet och sen kopplade vi för eftersöket. Lördagen fanns det bara MASSA rådjur och dom jagar hon inte.

    Vi har inga grisar att släppa på på våran mark men skall till ett bra ställe på lördag. Tar med mig 2 kompisar som hundförare och hoppas mycket på detta.

    SvaraRadera
  3. Va bra att du köpt väst. Det skrev jag ju om innan. Sedan förhoppningsvis lär hon sig att vara inte för närgången och kunda vara snabb att hinna undan

    SvaraRadera
  4. :-) Båda ja och nej Majsan...Om hundarna står för långt från kan det bli farligt för föraren + att då kan dom stå hur länge som helst utan att grisen rör sig och man vet inte var grisen finns. Tanken med gråwachtlen är ju att den skall kunna stå med grisen men även trycka på och driva med skall vilket hon gör och då blir det lite nära ibland, dock ej så hon nafsar i grisarna.

    Tror västen kommer att hindra lite i snabbhet men ungarna trycker på hemma och särskilt nu efter skadan.

    SvaraRadera
  5. Tack för info. Man är ju inte så bekant med grisjakt med hund. Hoppas få komma med de i mitt jaktlag som jagar en hel del gris bl a neråt ditt, tror det var runt Bräkne-Hoby. Grisen kommer ju att stanna så det blir väl för eller senare att vi jagar mer gris. Nu är det inte så mycket på våra marker....än

    SvaraRadera
  6. Dom kommer i mängder till dig så fort du fått igång årtlen =)
    Hoppas du får komma med dom då. Det är riktigt skoj det =) Aktion hela tiden,,,,om det bara finns gris vill säga och inte som det varit hos oss i år.

    SvaraRadera
  7. Ja hoppas det blir en riktigt bra jakt för er i helgen. Finns det bara gris i området så ska du se att Bella hittar dom. Jag ska ut o göra ett nytt försök med Stellan på lördag så hoppas på att den första grisen för han blir skjuten då.Vad har du med dig för sjukvårdsmaterial i skogen när du jagar? Med tanke på hunden.

    SvaraRadera
  8. Har några rullar med någon slags linda som man annars har till hästar som är kanon och självhäftande, är typ som skumgummi (billiga på Börjes i Tingsryd) + vanliga försvarets 1a förband 2pkt. Detta ligger alltid i sidofickorna på hundförarvästen. Hoppas man aldrig skall behöva det......

    SvaraRadera
  9. Denna menar jag. Är kanon till allt. Du kan bygga tassar eller fixera ben ja vad som helst både till människor och djur.
    http://webshop.borjes-tingsryd.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&wts.ACTION=loginguest&$GUEST=SE&p=H

    SvaraRadera
  10. Tack för tipsen. Skall försöka få tag i sådan linda här i krokarna om det går.

    SvaraRadera