tisdag 31 januari 2012

6 månader till nästa hundsläpp :-(.

Sista dagen i skogen med hundarna i dag. Micke ville se marken för att eventuellt gå med i vårat jaktlag så vi tog Bella, och Boss fick sitta i bilen. Underbar morgon. Vindstilla och ca -10 på termometern men tempen steg fort när solen kom fram.
Körde runt på dom olika vägarna och visade lite innan vi ställde bilen och gick. Inga nya spår synliga men efter en stund skällde Bella några skall.....Vi gick upp på en höjd och kollade genom skogen. Kom en råget med en killing farande genom skogen.....Bella måste sprungit ihop med dom för hon bryr sig aldrig om dom annars.

Gick igenom mellan och södra biten och spårade men inget nytt.

Vi drack gott kaffe i solskenet och hade en härlig dag trots avsaknad av hundskall.

Nu börjar väntan till nästa sesong men innan den kommer så SKALL Bella gå LÅNGA spår och skotttränas. Denna sesongen känns som ett misslyckande men hon är ju bara 2år så skamm den som er sig. Nästa sesong kanske det släpper. Känns även som att det är mycket suggor som får bra med kultingar nu efter denna snöfattiga vinter. Hoppas hoppas......

6 kommentarer:

  1. Vi får vänta 8 mån tills rådjursjakten , suck.
    Så får du inte tänka, misslyckande.... Varje gång ni nu varit ute har varit träning. Som sagt hon är bara 2 år. Ayla blir 3 år i maj och har gjort ok ifrån sig. INte för att starta drevprov dock. Det tar vi till hösten.
    Träna spår när snön försvinner, lydnadsträning är ju aldrig fel. Jag skall träna spår och gå prov med knattarna.

    SvaraRadera
  2. Du har haft dina chanser men inte tagit dom. Du har velat för mycket och inte lyssnat på dom råd du fått. Skottränat Bella hade du kunnat gjort innan och fått koll på hur hon reagerar. Vid positiv reaktion hade du sedan kunnat befäst detta säkert i hägn (men där snålade du :-) ). Fastän du inte har haft ovan genomfört har du fortsatt och jagat med Bella och tagit en medveten risk. Beklaga dig inte utan sluta vela.
    Leif D.

    SvaraRadera
  3. Är hunden skotträdd eller varför behöver du skottträna den?

    SvaraRadera
  4. Ola: Hon blev skottberörd på en grisjakt i höstas och har visat tendenser på skotträdsla. Har tränat lite och det verkar redan mycket bättre. Skott senast ca 20m från henne men då brydde hon sig inte mycket. Det var en annan hund som inte var rädd bredvid henne. Tror nog det skall gå bra. Får min pistol på fredag och sen skall det tränas =).

    SvaraRadera
  5. Okej, bara jobba på nu då. Har lite tips om träning till dig i sommar, men de kan vi ta vid ett annat tillfälle.

    SvaraRadera
  6. Ola: Tackar, det gör vi =) Har samlat på mig lite klövar denna sesongen och så snart snön är borta så drar spårningen igång. Har nog lagt för korta och lätta spår innan men det skall jobbas upp nu.

    SvaraRadera