måndag 14 november 2011

Jobbar hårt för att boka ett hägn nu.

Har ett problem med detta. Vi är 2 hundar det skall skjutas för och hägnet har bara en gris dom kan tänka sig att skjuta :-(...........Vi jobbar på detta.

Provade att ge Bella den roligaste aktivitetsbollen som hon bara älskar nu i kväll. Hon slår på den med tassarna och kastar den omkring sig tills det kommer ut någon godisbit. När hon var mest uppe i leken så klappade jag till hårt med händerna och hon flög i bakom soffbordet och vill inte komma ut igen :-(. Nu är det nog över är jag rädd. Vi skall träna detta några dagar och se hur det går.

10 kommentarer:

  1. Mitt råd är att lägga av med fler experiment tills du har pratat med någon som verkligen kan jakthundar...tex. http://www.mth-hs.se/
    Risken är annars att du bara gör det värre.
    Om du sen behöver träna skott med henne så har jag en 9 mm startpistol du kan låna.
    Ska du sen skjuta för henne i hägn så är det ju frågan om min ljuddämpade 308'a är bättre lämpad än din 9,3x62'a?!?

    /Flemming

    SvaraRadera
  2. Samma tanke Flemming :-)
    Mailade han i eftermiddags =).
    Skall avvakta hans svar.

    SvaraRadera
  3. Hej! Eftersom jag brukar kolla in här ibland,så tänkte jag att jag borde skriva en kommentar :) Tråkigt om hunden är skotträdd...har det inte visat sej tidigare...? Hoppas du får ordning på det.Blir också lite nyfiken på vad det är för ras på henne...?

    MVH Susanne

    SvaraRadera
  4. tror inte kalibern har nån betydelse när de väl trillar gris för henne, kollat med fredskog kent? vet en kille som har ett annat hägn i skåne som du kan skjuta gris hos, han är även billig 2500 kr då går hunden skälla en halvtimme sen avslut! lycka till med detta nu de kommer ordna sej.

    SvaraRadera
  5. Fjällripan: Det är en blandras mellan Gråhund och Wachtel som fyller 2år om 2 veckor. Hon har inte visat nått innan när hon varit med vid inskjutningar och även med Flemmings startrevolver.
    Har mailat en hundpsykolog/tränare och väntar på svar om han kan hjälpa mig med detta och kanske ha någon förklaring.
    Skall på storjakt med henne i helgen så vi får se vad som händer. Jag är såklart jäkligt bekymrad nu....

    SvaraRadera
  6. hoppas han har nått bra tips!
    jag tror på bella! =)

    SvaraRadera
  7. Dom håller på och spränger lite på våran ö nu. Såg att dom höll på med en bergborr nu när jag körde hem så jag tog Bella direkt och gick en runda. Lika tokpigg som vanligt och tyckte bergborren va lite intressant och ville kolla mera trots att den förde ett jäkla liv......Passerade den på 5m håll....Men visst. Det är inte det samma sak men hade hon haft ont i öronen eller nått så borde hon markerat det.

    SvaraRadera
  8. Jo men visst e de så. Då kan du bocka av de iaf.

    SvaraRadera
  9. Hoppas det löser sig för dig med allt.
    När jag har haft problem med Loke har ja frågat Peter Ekeström på Dogworks.se. Tycker han haft väldigt mycke bra svar. Jag har även gått två stycken heldagskurser med honom i Boda vildsvinshägn.
    Rätt som det är så släpper allt ska du se.

    MvH/ Småläningen

    SvaraRadera
  10. Smålänningen; Ja det får vi hoppas. Skulle vara på tiden. Detta bakslaget med skotten hade jag absolut inte räknat med då hon inte visat nått sådant beteende innan :-(

    SvaraRadera