måndag 28 januari 2013

Söndagen.

Släppte Bella och Fiffi och 2 hundförare till med wachtlar. Bra med grisspår och det tog inte lång stund innan det var fullt ös och grisar på benen. Fortsatte genom såten och det small något skott. En räv blev påskjuten och gick undan. Fiffi var i närheten och tog blodspåret. Ställde räven 80m bort och kompisens wachtel gjorde slut på lidandet. Fortsatte och Fiffi låg ute efter grisarna. Kom i en planteringskant med en brant kulle i lövskog. Stod och ville ha in Bella i planteringen men hon for runt som en tok på kullen..Plötsligt fullt jäkla ös på kullen och det drog iväg med Bella vilt gapande. Hon släppte på 400m när det började smälla hos en skytt. Fick rapport om att grisen Bella kom med var på träffad men hade gått undan. Fiffi var på väg åt samma håll och hon han före mig och Bella. Fiffi tokluggade skyttens 1a gris och ville inte sluta så skytten kopplade. Jag kom fram och det var hyfsat med blod i spåret. Gick till en sjäkant med massa tätt skit. Ville inte gå in på en skadad gris med hundarna i koppel så jag fick ok att släppa på. 80m bort blev det ståndskall. Jag sprang rakt på och såg galten ligga under en gran och slå med betarna efter hundarna. Fick undan hundarna några meter så jag kunde avsluta med 18,8 gr bly i galten. Puh...skönt.

2a såten: Släppte i en gallring och trodde det skulle bli älg för Fiffi men hon hittade 4 pansarvagnar (stora grisar) som hon kom förbi 2 skyttar med. Hon körde runt dom i planteringar och i sjökanter men dom ville inte stanna. Massa grisar på benen och en blev skjuten. Kom mot slutet av såten och såg att Bella satte upp huvudet i vind och drog. FULLT JÄKLA ÖS i skogen men tyvärr en grupp älgar som splittrades och flera skyttar fick se dom (och jag med).
Avslutade såten och jag fick hämta upp Fiffi 2km bort i 1a såten där hon fortfarande höll på med grisarna........Jäkla hund till att hålla i nu....

Ena wachtlen som försvann bakåt i 1a såten hade kommit skadad till våra bilar och föraren drog iväg till veterinär med ett stick i buken. När vi bröt jakten så fick vi besked om att hunden fick avlivas. SÅ JÄKLA SURT.....en hund som gjort hundratas eftersök på skadade grisar och en helt otrolig jakthund har gått ur tiden sista jaktdagen 2013.. R,I,P.

Nu har jag beställt en Cano Consept väst till hundarna och ett par byxor till mig. Vill aldrig vara med om detta igen.

Jäkligt kul och bra dag (förutom förlusten av hunden såklart)med trevliga grabbar i jaktlaget och goa hundförare, mycket gris på benen varav 3 blev hängda i slaktboden och en räv fick bita i gräset. Kommer gärna tillbaka.
/ Kent.

1 kommentar:

  1. Ingen dålig jaktdag men färgas av sorgen som ändå blir när sådant händer vad det verkar en jätteduktig hund. Man måste skydda sina hundar rejält vad det gäller grisjakt.
    Du får kolla Susannes intervju med mig, jaktliv, se min blogglista, kul grej hon gör.

    SvaraRadera