torsdag 10 januari 2013

Det som varit och det som komma skall.

Det som varit:
Först lördagen och lite provjakt hos Anders. Var bara hans bröder och en kille till som hade sonen med sig som kanske var runt 10år..Vi släppte Bella och Fiffi. Anders gick med mig och hundarna. Dom sökte runt bra och man såg att Fiffi var mer frustrerad för varje gång hon svichade förbi och visade upp sig hos oss, Fann ett nattspår och drog iväg 700m för att sedan ta upp. Skällde nägra skall sedan var grisen på benen. En skytt såg grisen över en väg men med rumpan åt han. Grisen drog på bra och såg pa pejlen att det kom upp åt vårat håll SNABBT. Anders och jag splittrade upp oss lite och det hörde nog grisen som gick ut lite åt sidan och rakt på passaren med grabben som aldrig skjutit en gris. 1 välriktat skott så var det klart. En gylta på ca 60kg. Där bröt vi för dagen efter lite korvgrillning.
Söndagen.
Lite fest med några familjer på gatan på lördagskvällen så vi skulle samlas i Fur vid kl 10. På väg upp så var vägen avstängd pga en trafikolycka så vi var inte uppe fören vid 11.
4 passskyttar och jag släppte Bella och Fiffi. Dom sökte på bra. Drog iväg en bra bit och drog några skall men det blev inget av det. Kanske ekorre eller om dom sprang på något rådjur.
Kom fram till passkedjan och en skytt fick samtal från jobbet och fick dra.
Släppte om efter omställning av skyttarna. Kom ner mot slutet av såten innan det blev ett jäkla liv på både Bella och Fiffi. Stod en liten stund och sedan loss med Bella vilt gapande efter sig. Gick iväg 60m från mig i en buskridå upp mot en stor plantering. Hundarna blev lite efter men bella drev på bra. Ställde om grisen i planteringen men den gick loss igen rakt mot mig och Marcus över ett hygge. Kom rakt på Marcus som fällde gyltan/suggan med ett bra skott. ca 70-80kg utan dragna spenar.
Riktigt nöjd med Bella. Vilket jäkla liv hon för i skogen när hon jagar. För varje gris så verkar det släppa mer och mer. Verkar mer och mer fatta grejen lixom. Kanske blir jakthund av henne med =). Fiffi går ju som en omega nu. 1 släpp har hon gått bom på denna sesongen på ALLA släpp. Fasiken vilket flyt jag haft som fick köpa denna lilla Jämte.
Det som skall komma:
Storjakt på lördag med massa skyttar och vi är 4 hundförare. Stort område skall jagas av och jag hoppas vi får en bra dag med massa grisar på benen och en massa hundskall i skogen.
Nu får vi ligga i dom sista veckorna innan hundstoppet. DET ÄR LÅNGT TILL VI SLÄPPER PÅ GRÄVLINGARNA 1 AUGUSTI.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar