söndag 1 december 2013

Älgjakt på hemmaplan

Vi fick 2 vuxna hondjur extra i älgskötselområdet som SKALL skjutas då vi ligger tokefter med hondjur. Vi har ju bara haft kalvjakt och skjutit 3st för hundarna men nu skulle vi hjälpa till att ta en vuxen.
Släppte vid sjön på hemmamarken och efter halva såten blev det fullt ös i skogen. Gick genast loss då både jag och alla skyttar satt nära upptaget så kvigan hade bra koll. Drog förbi 1a skytten som inte hann med. Ner till nästa som sköt. Kvigan drog vidare och rakt under tornat som jag ville ha bemannat av en viss Fredrik men dom skulle jaga själva så han kunde inte komma.
Kopplade hundarna och spårade knappt 2km utan ett hårstrå+att en annan skytt såg kvigan ett tag efter skottet och den travade på finfint. Puh...Skönt.
Nytt släpp och vi gick en liten stund innan Fiffi drog på igen. Drog tokfort rätt ut i vassen då jag gått och spårat genom det området nyss. Hundarna har inte en chans att hinna med älgen i vassen och jag hörde att Fiffi var TOKIG för att hon kom efter. Gnydde lite i löpan lixom. Jag stod i vasskanten på 1a parkett när en 4taggad tjur kom travande lekande lätt bredvid mig. Stannade till och fick vind av en skytt, travade på igen och jag satte lite fart på den så Fiffi skulle släppa. Drog rakt i knät på nästa skytt som fick tjoa till på tjuren för att inte bli översprungen. Tjuren drog iväg och Fiffi som var en bra bit efter nu släppte någon km iväg.
Fikade lite snabbt och släppte på andra sidan marken. Fiffi hittade nattslag från gris som hon höll på LÄNGE MED men kom aldrig på dom innan vi bröt.

Lite surt för hundarna som jobbar på bra att inget blir skjutet för dom. Bom på några grisar förra helgen och nu på en älg av passkyttar. Ja ja. Vår tid kommer med. Det får ju inte gå för lätt.
Skulle vara trevligt att få komma till själv med någon gång men jag kommer bara nära när jag inte får skjuta....

Hoppas att jag får komma med hundarna på lite gristäta marker någon gång i år med och då jäklar =).
Har ni någon jakt att erbjuda så hör gärna av er så kommer jag gärna med hundarna. Skulle vara bra om det ramlade lite för dom nu.
/ Kent
 

4 kommentarer:

 1. Ja vi ska skjuta hondjur prio. Inget jag gillar i a f, kviga kan vara ok. Så mycket älg har vi inte faktiskt, men man vill inte fatta det. Nästa år kan vi lägga ner älgjakten

  SvaraRadera
 2. Vi har riktigt gott om älg så jag kan köpa att vi skjuter extra hondjur i detta läget. Älgobsen efter 1a veckan var helt sjuk. All time high så det bara sjöng om det på vårat område och en STOR övervikt åt kvigor så jag tycker dom gör rätt.

  SvaraRadera
 3. Vad fasen Kent?!? Du menar att jag släppte ett helt-säkert-på-att-få-skjuta-pass?? Attans!!
  Men jag säger som du: Det kommer fler tillfällen. Ett hondjur är ju bara skjutet i vår grupp så ni har chans i helgen igen.

  SvaraRadera
 4. Så var det Fredrik men som sagt, nya tag :-). Skall flytta upp dottern till Kalmar på lördag men vi får se om jag hinner upp nått på söndag om den finns kvar....

  SvaraRadera