lördag 24 november 2012

Kunde gått illa detta....


Fy fasiken vilken morgon. 30sek efter släpp var det fullt ös på Bella och Fiffi. Drog iväg till slut ut i en sjö. Troligen älg. Hundarna svichade förbi och ut igen 10 min sen FULLT ös igen. Stod fast till Bella kom och då jäklar blir det åka av. VILKET skall hon har =) Kom förbi markägaren med en kalv på 3m håll och tog en JÄTTERUNDA. Allt avslutades med att Fiffi fastnade i dyn här ute. Jag försökte komma till henne men fick avbryta 60-70m från då jag hade dy och vatten till midjan. Bella sprang/krälade hela tiden mellan mig och Fiffi. Till slut fick Bella trigga Fiffi till nya krafter och hon tog sig loss. Kompisen som var på väg runt från andra hållet kunde koppla i kanten........Ja jäklar,,,var riktigt obehagligt att stå och lyssna på när hon skrek och inte kom loss....Puh.

4 kommentarer:

 1. Men fy vad hemsk upplevelse ni haft...tänk att sådant kan hända. Vilken tur att det gick bra...annars var det fina bilder på dyfällan.

  SvaraRadera
 2. Ja det var en tuff stund att stå i dy upp till midjan och inte komma ut dom sista 70m till Fiffi. Hon sträckte sig troligen när hon försökte komma loss så nu är hon halt på ett framben.....varit mycket skit nu dom senaste släppen....Kollar upp frambenet i morgon då vi skall ta bort stygnen på henne.
  Kan ju säga att mina skinnbyxor kängor mm INTE luktade sockerkaka efter att stått i dyn....Grannen stod som tur var och tvättade bilen med högtryckstvätt när jag kom hen så han fick spola av mig med......

  SvaraRadera
 3. Råkade ut för liknande igår , höll på att fastna, läs gårdagens inlägg

  SvaraRadera
 4. Mmm...såg det Majsan...ibland händer det bara FÖR mycket. Tänk om Fiffi tystnat där ute. Tänk om jag tagit några steg till....Detta är inget ställe man vill bli kvar på. Undrar hur många älgar som gått ner sig där ute....Dom drar nästan alltid up där med hundarna för dom vet så väl att dom inte kan hänga på där....

  SvaraRadera