tisdag 20 november 2012

Krig med Garmin........

Köpte en ny Astro 320 nu och byter ut min 220. Skulle ha över min KÖPTA fastighetskarta (prime) men får det inte till att funka. När jag köpte den sa dom att man skulle köpa på cd skiva för att kunna lägga in den i datorn och ej på minneskort för då gick det ej......
Får det ej till att funka så jag kontaktade Garmin support. Svaret jag fick är att kartan jag köpte för 1000kr är förbrukad när jag låste upp den i 220. Köp en ny och ha en trevlig dag.....ELLERHUR....
Så jäkla surt. Detta systemet är ju åt helsike. Köper du tex sjökort så är det ju ditt att ta med dig till nästa plotter, sälja eller byta som du vill.

7 kommentarer:

 1. Det är precis sådant beteende från företag som gör att man börjar fundera på att plocka hem digitala ful-kopior från nätet. Jag har sedan tidigare vissa dubier mot Garmin Astros agentur i Sverige, detta förstärker bara min tvekan att köpa en astro.
  /Älgflugornas Herre

  SvaraRadera
 2. har också en 320 o tycker bara de e en massa elände med den, funkar bra när de väl funkar! typ varannan gång man är ute. hade jag inte köpt en ny så hade den legat i första bästa sjö va så säker. trackers nya lockar lite faktiskt!

  SvaraRadera
 3. Problemet är ju att Garmin har monopol på att sälja dem i Sverige. Har man problem med den skall man vända sig till Hylte Lantmän, prata med Fredrik. De har rep osv på den. Bra att ha med att göra. Garmin sade till oss att köpa en ny, tog tillbaka den o sände den till Hylte vilket fixade den för 800,var antennfästet, funkar jättebra. Vi har den gamla modellen.
  Tycker att Garmin funkar bra.

  SvaraRadera
 4. Jag har inga problem med mina enheter mer än att jag bytt antenner i halsbanden då dessa har gått av innuti där antennen kommer ur "klumpen".
  Det är själva kartorna jag är tokirriterad på. Inte priset eller något sådant utan att när jag köper kartan så skall den fanimej vara min och skall kunna användas i mina enheter. Köper att man inte skall kunna kopiera och härja men dom skall kunna skicka ny kod till mig om jag uppgraderar till ny enhet så jag kan låsa upp kartan.

  SvaraRadera
 5. ok. händer det att du tappar kontakten? på vilket avstånd isåfall?

  SvaraRadera
 6. När antennen var av så glappar det. ibland kontakt på 1,5km och ibland på 50m...Bytte till longrange antenn på Fiffis dc40 och har vanlig på Bellas DC30 nu, Skall bli intressant att släppa i helgen när hon stått 14dagar. kan ju säga att det spritter i kroppen på henne nu.....Skall även bli kul att se hur långt 320 och den antennen på DC40n hänger med.

  SvaraRadera
 7. ok, jag tappar kontakten på 700-1000 meter tycker de e på tok för dåligt har förvisso bara orginal anntenen men ändå!?
  ja man lider med dom när man ser hur rastlösa dom blir utan jakt! ha en trevlig jakt helg!

  SvaraRadera