söndag 9 november 2014

Slagna hjältar efter dagens jakt i Blekingeskogarna.

Jakt på vildsvin, kronhjort och älgkviga i Blekingeskogarna. 3 hundförare och rätt mycket mark att jaga av.
1a såten lite mindre. Upptag efter ca 5min. Fiffi och en GW delade ko och kalv och en tjur. Fiffi ställde om ett antal gånger men det drog längre och längre bort. Hela förmiddagen gick och hon gapade på fast 2,6km iväg mot slutet. Fick ta bilen och leta vägar för att senare komma in på ca 250m och kunde då blåsa av henne.
2a såten. Rätt stor såt med massa sjöar, diken mm.
Gick på från 3 olika håll. Tog tills vi nästan var klara innan Bella började gapa, någon minut senare även Fiffi och en karelare. Sprängde flocken och alla hundar hade minst vars en gris. Häftigt att se  hundspåren på astron när dom drog ut ur planteringen som en solfjäder. Några drog söder ut och några norr ut och kryssade fint mellan passen....Några såg grisarna men kom ej åt. Bella bröt på ca 700m. Kom till mig igen och blodet bara rann ur munnen på henne. Alldeles kutryggig och konstig...Kollade tunga, munhåla och tänder utan att se nått. Kände igenom henne NOGA utan att finna nått....
Alla andra hundarna jobbade på bra men kom tillbaka till slut utom en GW som fått strul med sitt halsband. Vi hade ingen aning om vart den var...Sjukt otäck känsla i kroppen när jag lämnade för att ta mig hemåt . Ringde hundföraren när jag kom hem och allt hade gått bra och hunden hade kommit tillrätta. Hemska tanke att inte ha koll på hundarna nu när man är van att se vartenda steg dom tar.
 
Trevlig dag i skogen med mycket hundskall, bra mäniskor och hundar och alla verkade haft en kul dag i skogen trots att det inte blev nått vilt i slaktboden.
Tack alla för i dag.
/ Kent


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar