söndag 16 september 2012

dagens övningar

Upp tidigt för en runda till småland, Jag han halvvägs in i såten när ett skott small men det var en räv som blev skjuten som vi tryckt ut. Fortsatte ner i ett jätteområde med vass, dy, lera, vatten ock tuvor som man snubblade på....Ibland var det så tätt att jag inte såg kompisen på 5m håll och hela marken gungade...Hände några ggr att benen försvann....Inte en gris på benen trots bra jobb av både hundar och folk. När sista såten var genomgången fick vi reda på att ett STORT gäng grisar varit i byn kl04,00 och stått och bökat upp en hel trädgård för en tant, hon var väl inte helt glad åt detta och tyckte vi skulle gå in och skjuta dom....Hon var ute då och gapade på dom men dom gick bara och tittade på henne. Verkar som alla grisarna låg i det området runt tantens hus och på dom ca 60hkt fick vi inte gå in på enl jaktlaget som har jakten där....lite surt men så är det ju med en del marker. Tycker bara så synd om tanten och alla som drabbats i byn men vi gjorde vad vi kunde i dag.

2 kommentarer:

  1. Både Bella och Fiffi hade ca 3mil på GPSen. Tufft att springa i den terängen då dom fick hoppa fram och krypa genom vassen.

    SvaraRadera
  2. Va kul att komma uppåt oss :-) Ja det är inte kul när de ger sig in i trädgården. Vi har ju stängsel för hundarna så de kommer inte till oss men går utanför har jag sett.

    SvaraRadera