söndag 19 augusti 2012

Fredagens släpp

Har inte hunnit med att skriva av mig om fredagens släpp men här kommer det: Släppte mitt i marken vid kl 21,45. Släppte först Bella och satte på halsband och reflexer på Fiffi och ut med henne med i mörkret. In i bilen och skall ta ut bössan och då blir det fullt ståndskall med båda hundarna ca 200m ut i en TÄT plantering. Såg på hur det flyttade sig med påstick, stånd, gångstånd att det måste vara gris. Gick lite knacking imellanåt då grisen/arna lurade bort hundarna. Tog 10min med helt tyst medans jag såg att hundarna ringade och letade. Fiffi kom bort till mig och hälsade på men Bella var kvar och letade. Rätt vad det var så kom ett påstick från Bella igen och Fiffi drog iväg dom 200m in till Bella igen. Efter detta så startade en katt och råttalek som varade i nästan 2tim med letande, gångstånd och tyst förföljande. Till slut närmade dom sig väg 28 och jag såg att det satte kurs rakt mot vägen.......SPRANG genom sly och över hygge ner till bilen, körde som en galning men såg att dom var över vägen på gpsen.........Jag kom fram till spåret och kastade mig ur bilen för att se 2 bilar stå hos hundarna med varningsblinkers på. TACK UNCAB FÖR SÅ JÄKLA BRA REFLEXHALSBAND. Fiffi har ett sådant och det blir ett rött och gult klot av ljus runt det. Beställde ett sådant till Bella med nu för hennes är nått billigt som bara reflekterar lite typ vanlig reflex. Ja ja. Bilarna körde när jag visslat in hundarna och det gick ju bra tillslut.....PPUUHHHH.

2 kommentarer:

  1. Spännande jaktkväll låter det som. Misstänker att du har en riktigt vass grishund i Bella om hon får jobba upp sig lite till. Jävla skit det där med vägar intill markerna. Har själv samma problem. Min mark gränsar till nissastigen med bara nissan som gränsar av. Men Stellan har redan simmat över två ggr när han har kört älg. Jävligt obehagligt att se när dom går upp på vägen och man inte kan göra så mycket. Kastade mig med i bilen men får köra runt en bra bit innan jag kom fram. En vänlig själ hade stannat och tatt hand om han den gången.

    SvaraRadera
  2. Walles: Hoppas det kan lossna för henne nu när Fiffi drar iväg henne på lite sök.....Skulle bara haft lite grisar på marken med....VÄLDIGT tunt med dom nu.
    Vägarna är ett jäkla skit men det är som det är....

    SvaraRadera