måndag 10 januari 2011

Går bara inte.....

Nu har grabbarna suttit 6 ggr vid spridaren och grisarna vill inte komma fram. Dom kommer ca 0,5 tim efter att dom gått och det kvittar hur länge dom sitter. Provat allt nu men det går bara inte.......FÖRSLAG?????? Verkar ligga ca 100m från spridaren i daglega. Får kanske stöta iväg dom innan på dagen kanske så dom inte ligger så nära. Kanske skulle ta Bella i lina och gå igenom planteringen? Vad tror ni?

9 kommentarer:

  1. Ja ligger dom så nära spridaren så har dom full koll på er, åk dit 2 st efter nån timme åker 1 iväg och 1 sitter kvar, så ska det nog gå att få ut dom annars är det vitringen dom känner av.
    Lycka till och tala om hur det går :)

    SvaraRadera
  2. Ha! Tänkte precis samma sak som du Anders. :) Tror det är ett bra förslag. Gäller bara att hitta nån som vill gå hem när det ska smälla... ;)

    SvaraRadera
  3. Jag tror inte att du ska stöta iväg dem. Då är väl risken att de inte kommer den kvällen?
    Har inte koll på din blogg så jag vet inte hur tornet,kojan ser ut.
    Kan det inte vara så att de märker när ni kommer/går? Om det inte är det skulle det ju kunna vara att ni märks när ni sitter och vakar. Antingen på rörelser, ljud eller vittring.

    SvaraRadera
  4. Hej igen...
    Det var lite helgarderat mitt förslag ser jag...
    Det jag menar är att det är risk att de märker när ni sitter på pass. Sitter ni blickstilla utan att avge onödiga rörelser men framför allt ljud? För egentligen tror jag inte att rörelser - inom rimliga gränser - är så farliga utan ljuden man gör. Har själv hörselskydd som jag alltid har på maxförstärkning på mig när jag sitter och vakar. Jag sitter iochförsig i ett relativt öppet torn och det blir varmt och skönt om öronen med dem på + att man lättare hör när vildsvinen kommer.
    MVH
    Crille

    SvaraRadera
  5. Tackar för förslagen, Skall ta dom i beaktning och testa lite......
    Hmm...det med frun blir fasiken inte lätt....=)

    Vi har både en liten koja och ett torn på denna platsen och har provat att sitta i båda med samma resultat. Hur tysta dom sitter kan jag inte säga men rådjuren står och mumsar 20m bort så dom för nog inget jätteliv i kojan/tornet.

    SvaraRadera
  6. Har snön sjunkit ihop så pass mycket så man kan släppa hund? Jag är förbannat sugen på o släppa unghunden nu innan säsongen är slut. Fixa dit några passkyttar så släpper vi både Bella o Balder vet ja!

    SvaraRadera
  7. Ha ha. Ja det ser faktiskt bra ut Ola. Du är långt ifrån den enda som vill komma med hunden. Finns många hundar som husse vill ha ut en runda till innan stoppet. Har skickat ut en fråga till laget hur vi skall göra.

    SvaraRadera
  8. Okej låter ju bra. Ja de kan jag tro att det finns. Min jycke är ju såpass ung så ska ni ha en större jakt är det nog bättre med rutinerade hundar. Han jagar o skäller som fan men håller änsålänge för långt avstånd, 5-10m från djuren han ståndar. Hoppas han kan minska avståndet, blir svårt o skjuta på stånd för honom annars. Men han är ju bara 8-9mån så de löser sig förhoppningsvis. Men hade ju varit kul o få något skjutet för honom så klart!

    SvaraRadera