tisdag 17 november 2015

En helg med fiffi

Efter en lördag med en tokpigg hund som hade ett sök så stort som hon aldrig haft. Sjukt långt föföljande och obefintlig återgång så kopplade jag riktigt långt från upptaget på älgen.
Var inte särskilt glad åt henne då när hon hade bestämt sig för att jaga själv och inte komma tillbaka...
Söndagen försökte jag återigen hitta nått som hon kunde gapa på.
Började med sök på 150-350 m. Kanonbra och tog all mark med sig innan hon kom och vi fortsatte beta av marken. Riktigt fina cirklar.
Hittade en löpa som hon tog och efter att hon följt en lång bit så kom upptaget en bit utanför vår gräns ca 900m fågelvägen.
Blev sakta gångstånd mot mig och jag satte mig i en ny gallring och lyssnade.
Jag fick se älgen som var en fredad ko komma och det blev stånd i kanten mellan ett hygge och gallringen där jag satt på första parkett. Stod väl en timma och jag försökte komma närmare och filma.
Vinden snurrade till lite och älgen gled sakta undan för att sedan kuta på i ca 300m innan hon fick stopp på den igen.
Matade på i ca en timma till innan det började låta konstigt i skogen....förstod inte vad det var först men det vag grannlagets hund som anslutit...
Skit med... Gångstånd iväg ca 300m och sedan fast igen. Stod kanske 30 min innan det stöttas av grannlaget rakt mot mig igen. Kom dock helt fel i vind, kände mig och då fick älgen nog och satte iväg i fullt sken och hundarna kom inte fatt innan vi kopplade.
Bra jobb av hunn som bådar gott inför kommande jakter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar