söndag 7 september 2014

tredje släppet fr säsongen

Löpet avklarat och dags för en skogstur.
Hade nytt bök på en skogsväg. Släppte där och hundarna drog iväg. Fiffi som vanligt ca 100m åt alla håll, kom och hälsade och sedan iväg igen. Bella som vanligt lite runt om mig....
Fiffi spårade länge på grisarnas nattslag och hitta de ca 600m in på grannmarken. Blev stånd en stund för att sedan pinna iväg. Korta ståndskall men hon hade svårt att få fast den. Sprang fram och tillbaka hela tiden och vad jag än gjorde så kom den 150-200 m från där jag passade....
Bella var och sprang runt mig när jag kutade fram och tillbaka för att söka pass till jag tröttnade....
La väl inte märke till att hon försvann men plötsligt blev det fullt ös i skogen som bara en GråWachtel kan. Hon hade hittat gris 700m från mig och i gränsen till vårat och det bara sjöng i skogen. Fiffi som tröttnat på sin springgris var 300m från Bella men det tog inte många sekunder innan hon var på plats hos Bellas grisar. Flyttade sig lite och in på grannmarken och där var det benfast. Jag hade rätt långt dit så kompisen gick in och hämtade hundarna efter att jag kontaktat grannlaget.
Fiffi hängde på sin gris nästan 2 mil totalt. Sprang bara fram och tillbaka och kryssade hela tiden för att bli av med henne.
Bella hade väl ca 1mil i benen och jag är fantastiskt nöjd med båda hundarna trots att Fiffi inte fick fast sin gris. Man vet ju inte.....kanske var en jättegalt eller nått så jag kan inte banna henne för det.

1a släppet på natten=Fiffi kom med STOR gris till en skytt som inte lyckades få iväg skottet på 10m...
2a släppet sen kväll=en grävling på stånd för båda hundarna+några stånd på gris senare på natten på grannmarken.
3dje släppet har jag berättat om nu.

Jäkligt nöjd med starten och hoppas båda får vara friska i år trots lite undermålig träning denna sommaren då det har varit alldeles för varmt för att träna hundar....Fiffi gick ju på smärtstillande hela förra säsongen då nått hände i september förra året på björnjakten som höll i sig trots massa koller, röntgen mm.

HÄRLIGT att det är igång och nu kör vi på för allt var tyglen håller =)
/ Kent.

1 kommentar: