måndag 16 juni 2014

Examen med hundarna

I söndags var det examen på blodspårskursen.
Berättade att Fiffi inte varit så taggad sista spåren och fick till svar att han nog lagt ett rätt tufft spår till henne.....Vi gick på och jag hade allt lite fjärilar i magen. När vi kommit några hundra meter så tyckte jag hon lyfte lite på nosen och började fundera på om vi var rätt...såg strax efter en hundbajspåse fastknuten i ett träd och Thomas berättade då att det såg riktigt bra ut än så länge.
Vi fortsatte över berg och till en 90gr. Just när vi gått vinklen så blev Fiffi supertaggad in mot skogen och vi hörde nått prassla i slyet. Jag pratade lite lugnande med henne och vi fortsatte. Tyckte det gick lite trevande en stund men vi kom fram till klöven och hade gått spåret SÅ JÄKLA BRA =). Prasslet i buskarna kom samtidigt med en 90gr med bloduppehåll så Thomas berömde henne efteråt. SÅ JÄKLA GLAD.

Bella: Visste att det skulle bli riktigt långt och tufft för denna damen som gör det så jäkla bra.
Vi gick och gick över berg, ljunghedar, myrmark och slyskog och trodde aldrig vi skulle komma fram. Tänkte att Thomas säger väl till när vi är helt åt pipan.....21 gr varmt och vindstilla och stekvarmt i solen.
Till slut så hittade hon en klöv och vi var framme efter ett riktigt tufft spår men spetsvinklar, gångstigar, 90gradare och flera bloduppehåll.

SJUKT NÖJD MED BÅDA HUNDARNA och vilken resa vi gjort tillsammans nu på en dryg månad. Bella har ju spårat lite sedan hon var valp men Fiffi har aldrig gått nått spår innan. Att lyckas få ner näsan på en 6 årig jämthund och hålla den där ett helt spår. OJ VILKEN GREJ =).

Nu skall vi börja köra på med konditionsträning men även hålla spårningen uppe.

Kommer nog lite bilder när Thomas på hundens utbildningsakademi som gick bakom mig har skickat dom.

1 kommentar:

  1. Grattis!
    Vi hade en höjdarhelg.
    Uppföljning 10 aug , en dag bara. Kanske kan vara att haka på. Det går att ansluta även om man inte gått nu. BLir ju annars kurs nästa år vid ca samma tid.

    SvaraRadera