lördag 16 november 2013

Ensam med hundarna i skogen i dag

Skulle testsläppa Fiffi i dag och kolla så hennes ben håller. På med pejlarna och släppte direkt från bakluckan på bilen. Både Bella och Fiffi drog som små skott. Han få ut bössan ur bilen när 1a skallet kom från Fiffi 180m bort. Sprang så mycket jag kunde upp längs en liten skogsväg, såg bella dra runt bland lite nya grisbök och Fiffi dunkade på längre upp längs vägen. Hann kanske 50m förbi Bella mot Fiffi när en RIKTIGT STOR och alldeles ljusbrun gris drog över vägen i ett språng ca 60m framför mig. Grisarna var loss och Fiffi som hade en annan gris framför sig drog iväg. Ställde om den en gång på 480m men bara någon minut för att sedan dra iväg igen. Blev en runda på strax över 2 mil efter den grisen som hon inte fick fast igen. Hade jag inte haft nya DC50 halsbandet med skallindikator så hade jag inte vetat att hon ställt om en gång då det TOKBLÅSTE och man hörde inte skallen långt.
Fiffi är 100% på att finna vilt. 1st bomsläpp på 2 sesonger (om man inte räknar med Härjedalen som var nytt för henne med all fågellukt i riset som gjorde allt tokigt) men har jättesvårt att få fast grisarna. Går det loss så brukar hon hänga på men sällan att hon får fast dom igen. Skulle hon varit lite lugnare i upptagen och lite tuffare sen så kanske......
Men man kan väl inte få allt på en oduglig omplaseringshund. Nu har vi ju bara jagat älg och när vi nu går in i grissesongen så brukar hon bli bättre och bättre när det börjar trilla lite gris. Tror vi börjar med detta redan nästa helg =) om Diana vill........

Lite halt var hon när hon hoppade ur bilen men det verkar ha gått om nu i kväll men nått skumt är det. Blev 2,7mil för henne i dag.
/ Kent.

2 kommentarer:

  1. Härligt!
    men du borde kolla hennes ben. Kan vara värt att kosta på ett besök med röntgen så inget allvarligt kan bli. Synd i så fall på en sådan duktig hund .

    SvaraRadera
  2. Jag har tryck, dragit och hållt på med benet men det verkar inte göra ont någonstans.....hon tycker bara det är jättegosigt........Får bli ett koll på det hos vet.

    SvaraRadera