söndag 3 juni 2012

Eftersök i stället för vakjakt

Nyss uppstigen. Blev lite sent/tidigt i natt. Var i sängen kl 05,00 efter ett eftersök som vi höll på med i 5,5tim. Såg grisen (ca 100kg) flera ggr på nära håll men den fick leva då vi bara hittade en droppe blod på alla timmarna+att den såg helt OK ut. JÄKLAR VAD SLITEN MAN ÄR NU.... Gått i vass, dy och videsnår en hel natt och försökt hänga på löshunden. Skönt att man gjort allt man kan i alla fall.

2 kommentarer:

  1. Var Bella med? Bra att ni gjorde vad ni kunde med eftersöket

    SvaraRadera
  2. Bella var hemma i går då jag skulle ha en annan kille med mig och bara kunde ta med en hund. Känns nästan lite skönt då detta var en stor galt. Tror Bella hade legat på hårt och det kunde gått riktigt illa för henne. Behöver lite mer rutin innan. Efter att ha spårat med Boss en bra bit efter sista blodet trodde jag att vi hade bytt gris och spårade en frisk gris. Ringde då in en duktig spår/eftersökshund. Tog om igen och det visade sig att vi kom på samma ställe där jag tog av Boss. Kände att grisen var i bra skick så vi släppte där. Grisen stog då ca 200m framför oss i ett område med vass, dy och videsnår. Där gick vi sedan på grisen flera ggr men såg inga fel på den. Riktigt jäkligt område. Var som att gå i en häck som stod i dy.
    Är helt övertygad om att grisen bara fått en liten skråma och det känns bra nu när benen värker efter alla timmar i dy upp till knäna.

    SvaraRadera