lördag 31 augusti 2013

Framme i björnriket.

Nu ligger jag och fiffi i en stuga nordväst om Sveg och det bara vräker ner ute. Björnarna får vänta till i morgon lunch och hoppas vädret blir bättre.

fredag 30 augusti 2013

Fiffi är supertaggad

Har varit varmt i norr nu så fiffi har bytt om för björnJakt. I morgon drar vi :-D

Mot Härjedalen

Outbacken packad och klar. In och sova en stund sen drar jag och fiffi iväg tidigt i morgon. Hoppas hon hittar en björn att skälla på, skulle ju varit fantastiskt . Vi får se vad som händer. . . .

onsdag 21 augusti 2013

Antenn test+nattens bravader.

Sjukt nöjd med antennen. Hade täckning på +3km i natt inifrån bilen när vi skulle försöka komma åt fiffi som skällde stånd på kvällens 2a gris. Stod i stort sätt helt fast i tre timmar innan vi hittade en liten skogsväg bland sjöar och åar så vi kom in på 250m . Blåste i visselpipan och efter något blås så kom hon min härliga jämte.

söndag 18 augusti 2013

Jakten i dag.

Släppte kl 6,00. Tog en bra stund innan fiffi fick upp och då var det fuldjur så hon kopplades snabbt. På att igen och efter en lång spårning kom hon ifatt grisen, stod en liten stund för att sedan börja kringla och ha sig, hon fick stopp på grisen ett par ggr men den ville helst springa omkring. Passerade mig 40m innanför en liten väg jag stod på och sedan över vägen 60m bort bakom en kurva. . . . Det vill sig inte för oss. . Släppte Bella ett kort släpp men det var tomt i den delen av marken. Hon har nyss löpt och hade inget vidare sök i dag.

lördag 17 augusti 2013

Ja denna hund. . .

Inte lätt för Millan att klippa tyg med en stor elak jakthund i huset . . .

Björnpasset

Nu var det avklarat med. Inga problem. Nu vill jag iväg på björnJakt med Fiffi :-D veckorna går snabbt och det är snart dax.

onsdag 14 augusti 2013

nu drar allt igång samtidigt.

I kväll är det 1a träningsmatchen för mitt kära KHK och jag sitter som vanligt på läktare c och försöker hålla mig lugn.....
På fredag börjar bockjakten vilken jag inte bryr mig om (tycker jag skjutit mina bockar från vaktorn redan...).
På lördag blir det att skjuta björnpasset...spännande...då allt mitt skytte nuförtiden sker på nära håll med öppna riktmedel förutom åteljakten så klart. Får väl se om det blir tavelträff =).

Hoppas även kunna släppa hundarna en runda för nu har Bella avslutat löpet och hon vill säkert springa av sig lite.

måndag 12 augusti 2013

kvällssläpp

Släppte vid sjön. Upptag i vasskanten (till v om pilen på bilden)och stod fast ett tag för att sedan bli gångstånd, stånd och förflyttning om vart annat. Trodde att Fiffi fått tag på fuldjur (älg) men det visade sig vara den största gris jag sett. Höll på några timmar innan jag fick av henne och då hade jag sett grisen 2ggr utan att komma till skott. Riktigt bra hundjbb och det är det som räknas =).

fredag 2 augusti 2013

På väg

Mot skogen för 1a släppet :-D
 
Tänkte släppa på åkrarna vid sjön på grävling. Just när jag kom runt kurvan ner till sjön så sprang det ut en liten grävling framför bilen....kanon tänkte jag och kom fram till grinden som var stängd=korna gick där inne....inget släpp där alltså.
 
Körde upp i nästa mark. Släppte i en hyggeskant och Fiffi åt ena hållet och Bella åt det andra på sök. 10min senare så drog Fiffi igång 680m ut. (300m utanför gränsen) Hörde att det var gris. Stod fast ca 15min så jag släppte på Bella med som jag hade kopplat. Bella iväg mot ståndet i 200km/h FULLT ös på båda hundarna ett tag till det gick loss. Bella hängde på någon km men kom sen till mig. Såg att det vände mot mig och jag sprang som en tok mot ett bra pass. när det var ca 300m från mig så kom det 2st HD MOTORCYKLAR MITT I SKOGEN....GRRRRRRRR::::: Dom stannade och stängde av och undrade vad jag gjorde....JAGAR GRIS OCH MIN HUND HAR 300m HIT MED GRISEN NU.
...oj då- Vad kul...STÖR VI ? ......MMMMM det gör ni faktiskt och så startade dom upp och drog iväg men grisen och Fiffi hade vänt och drog snabbt bortåt. Fiffi släppte några km ut och kom till mig.
Hade ca 1,5 mil så det fick räcka för ett första släpp.